Hanka :)

Od září 2019 působím v Centru technického vzdělávání Půda při Městské knihovně Polička, kde se coby „paní z Půdy“ věnuji technickému vzdělávání a makers kultuře. Jsem tu mentorkou pro neformální technické vzdělávání.

Ve své práci, která je mi zároveň koníčkem, se zaměřuji především na rozvoj informatického myšlení prostřednictvím robotiky, hravého programování, 3D modelování a 3D tisku. Zajímám se o využívání technologií napříč obory a naplňuje mi propojování formálního a neformálního vzdělávání.

Patnáct let jsem učila informatiku a vedla robotický kroužek na Gymnáziu Jana Keplera v Praze 6. Výuku nové  informatiky jsem si vyzkoušela i na běžné pražské ZŠ i v malotřídní ZŠ Telecí.

Jsem členem Jednoty školských informatiků, tahoun Lipnické buňky, GEGer na volné noze, Ozobot Certified Educator 2017, Arduino Certification 2022.

Spolupracovala na projektu iMyšlení. Své zkušenosti aktivně sdílím na konferencích, workshopech pro děti i dospělé, především učitele a knihovníky. Lektroruji kurzy zaměřené na robotiku a digitální dovednosti pro EduTime.

Sama se dále vzdělávám doma i v zahraničí, např. Honeywell Educators at Space Academy 2017, ESA Robotics workshop 2018, ESA/GTTP Teacher Training workshop 2018, Space Exploration Educators Conference 2021 a pravidelně se účastním Letní školy pro učitele informatiky v Lipnici nad Sázavou.

Kontakt